WELL@SME – MENTAL WELLBEING IN SMEs: Færdiggørelse af projektet og dets resultater

 

Det er med stor glæde, at vi annoncerer en yderst succesfuld afslutning på WELL@SME-projektet. Efter mange måneders samarbejde har vi skabt værktøjer og redskaber, som vi mener kan gavne mental sundhed i SMV’er i Europa. Besøg vores hjemmeside og gå på opdagelse i de forskellige gratis værktøjer og redskaber her: MentalHealth4Work

Hvad har vi opnået?

I løbet af hele projektet har vi fokuseret på at skabe robuste rammer, der samler nøgleinteressenter fra en bred vifte af sektorer inkl. virksomheder og SMV’er, sundhedsprofessionelle inden for mental sundhed, NGO’er, samt fagfolk fra uddannelsesområdet. Disse grupper har bidraget til vores udvikling af materiale og værktøjer, som skal hjælpe SMV’er med at prioritere mental sundhed og skabelsen af et sundere arbejdsmiljø.

 

Well@SME Nøgleresultater

Metodologi: Vi har udarbejdet en metodologi som kan hjælpe virksomheder, SMV’er, interessenter, NGO’er og andre interesserede med at gå sammen i et netværk med fokus på at fremme mental sundhed på arbejdspladsen.

Multiplier Events: Vi har i hvert land afholdt arrangementer hvor vi har formidlet projektets formål og resultater. Dette kulminerede i en konference i København, der omhandlede mental sundhed på danske arbejdspladser med internationale ansatte, og hvordan man kan måle mental sundhed på en arbejdsplads. Konferencen var velbesøgt med mange danske organisationer repræsenteret.

Transnationalt Projektmøde: Det sidste møde i projektet blev afholdt i København i september 2024, hvor alle projektpartnere var samlet for at færdiggøre projektet og fejre dets succesfulde afslutning.

Projektresultaterne: Materialet og værktøjerne, der er blevet udviklet i projektet som f.eks. e-læringen, podcast/videoserien og den flersprogede database, vil fortsætte med at være tilgængeligt efter projektets afslutning og kan derved fortsat benyttes til at fremme mental sundhed.

Besøg MentalHealth4Work og gå på opdagelse i det materiale og de redskaber og værktøjer, som projektet har udviklet, og tag derved det næste skridt i retningen mod et sundere og bedre arbejdsmiljø!

En stor tak

Vi vil gerne rette en dybfølt tak til alle involverede – vores partnere, eksperter og offentligheden – for jeres fortsatte støtte og engagement under hele dette projekt. Sammen har vi gjort store fremskridt i arbejdet med mental sundhed på arbejdspladsen, og selvom projektet er slut, vil virkningen fortsat være til gavn for medarbejdere og organisationer i de kommende år.

Om WELL@SME: Mental Wellbeing in SMEs

Projektet WELL@SME: Mental Wellbeing in SMEs adresserer de specifikke behov, som medarbejdere og ledere/ejere af små- og mellemstore virksomheder har, ved at udarbejde skræddersyede ressourcer, redskaber og strategier med formålet om at forebygge arbejdsrelateret stress, dårligt mental sundhed og de dårlige arbejdsforhold, der kan være årsag til dette. Formålet med projektet er at skabe og udvikle fleksible læringsredskaber, der har til hensigt at promovere god mental sundhed og trivsel på arbejdspladsen, tilpasset til medarbejdernes og lederne/ejerne af små-og mellemstore virksomheders specifikke behov.

 

Projektet er medfinansieret af den Europæiske Unions Erasmus+ program (ID KA220-ADU-9AAA209B); og følgende organisationer tager del i implementeringen af projektet:

Komiteen for Sundhedsoplysning fra Danmark er koordinator på projektet og arbejder i dette projekt sammen med:

  • ANZIANI E NON SOLO SOCIETA COOPERATIVA SOCIALE (Italien)
  • K.S.D.E.O. EDRA (Grækenland)
  • European Health Futures Forum (Irland)
  • Rightchallenge – Associação (Portugal)
  • Sarkana Krusta medicinas koledza (Letland)
  • EUROPEAN NETWORK OF ACTIVE LIVING FOR MENTAL HEALTH (Belgien)
  • MIELI Suomen Mielenterveys ry (Finland)

Yderligere info
Kontakt projektleder Maria Kofoed, mako@sundkom.dk / +45 20 73 73 19

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.