Aktivitet E-Health4Cancer – Erasmus+ Small Scale Projekt

E-Health4Cancer – Erasmus+ Small Scale Projekt

E-Health4Cancer er et Erasmus+ projekt som Komiteen for Sundhedsoplysning har deltaget i sammen med partnere fra Grækenland og Italien. Formålet med projektet var at kortlægge eksisterende ikke-kliniske digitale sundhedsløsninger- og værktøjer inden for kræftområdet i Danmark, Grækenland og Italien med henblik på at støtte mennesker med kræft og deres pårørende.

E-Health4Cancer er et europæisk samarbejdsprojekt som er medfinansieret af Erasmus+ programmet under den Europæiske Union. Projektet varede 13 måneder fra marts 2023 til april 2024 og bestod af fire projektpartnere, herunder to græske, Cancer Guidance Centre (Kapa3) (projektkoordinator) og Greek Carers Network (EPIONI), italienske University of Naples Frederico ll (UNINA) og Komiteen for Sundhedsoplysning.

Projektets formål

Projektets formål var at undersøge og kortlægge eksisterende ikke-kliniske digitale sundhedsløsninger- og værktøjer som f.eks. apps og hjemmesider inden for kræftområdet i Danmark, Grækenland og Italien. Derudover var formålet at denne kortlægning skulle bidrage til, for det første, at gøre det nemmere for mennesker med kræft og deres pårørende at navigere i hvilke forskellige digitale løsninger der findes, og for det andet, at bidrage med forslag til hvordan man kan forbedre fremtidig udvikling af digitale værktøjer.

Komiteen for Sundhedsoplysnings rolle

Komiteen for Sundhedsoplysning var ansvarlig for at lede en af de centrale aktiviteter i projektet, som gik ud på at udvikle en Good Practices Guide. Guiden adresserer eksisterende ikke-kliniske digitale værktøjer på kræftområdet og de nuværende mangler og udfordringer ved disse digitale værktøjer. Derudover bidrager den med forslag til, hvordan man kan gribe den fremtidige udvikling af digitale sundhedsløsninger- og værktøjer på kræftområdet an.

Målgruppen omfatter et bredt spektrum af mennesker; fra sundhedspersonale til kræftpatienter til pårørende og politiske beslutningstagere. Guiden kan bruges som et navigationsværktøj i forhold til eksisterende digitale sundhedsløsninger- og værktøjer inden for kræftområdet som f.eks. apps, hjemmesider, e-læring, online support, MedTech, Telemedicin. Guiden er blevet udarbejdet på baggrund af en dataindsamling i form af tre semistrukturerede interviews pr. projektpartner med en kliniker, en patientorganisation og en digital udvikler.

Man kan downloade projektets Good Practices Guide her: Good Practices Guide

Komiteen for Sundhedsoplysning logo

Varighed
Marts 2022 - April 2024

Kontaktperson
Maria Kofoed

mako@sundkom.dk

Med støtte fra
Erasmus+ programmet under Den Europæiske Union

Komiteen for Sundhedsoplysning logo
The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.